cienciesnaturals.com

Materials per al crèdit variable tipificat: Descobrim l'Univers

Enllaços d'astronomia -actualització: 02.04.2004-

inici pàgina

Fotografies interessants...

- Fotografia del Sol feta pel satèl·lit SOHO amb el "EXtreme Ultraviolet Imaging Telescope" el dia 17.02.2001 (font: Jet Propulsion Laboratory - NASA)
- Imatge de la
protuberància solar del dia 28 d'octubre d'enguany. Aquesta immensa flamarada va tenir una durada d'una mica més d'una hora i va comportar una erupció de mil milions de megagrams (Mg o tones mètriques) a la corona solar i l'emissió de partícules a velocitats pròximes a la de la llum que van pertorbar la magnetosfera terrestre. (font: Earth Observatory)
- Una imatge de la
Terra! La fotografia va ser feta per la nau Apol·lo 17 el dia 7 de desembre de 1972. (font: NASA's Earth Observatory)
- Una fotografia del satèl·lit galileà de Júpiter, feta el dia 01.01.2001 per la sonda Galileu. Aquest satèl·lit té aproximadament el mateix diàmetre que la Lluna i es troba a una distància d'uns 350.000 km del planeta Júpiter. Feu clic aquí per anar a la font (NASA) i podreu veure-la amb més qualitat fent clic en la fotografia.
- Una imatge de l'
estació espacial internacional (ISS). La fotografia va ser feta des d'un transbordador de la NASA el dia 17 d'abril de 2002. (font: NASA's Earth Observatory)
- Una fotografia de Saturn. Actualment hi ha una sonda (Cassini-Huygens) que es dirigeix cap a aquest gran planeta del sistema solar. Feu clic aquí per anar a la font (NASA)
- Una fotografia del
pol sud del planeta Mart amb diòxid de carboni gelat, feta per la sonda Mars Global Surveyor. Feu clic aquí per anar a la font de la imatge; per veure més fotografies de Mart aneu a aquesta pàgina de la NASA.
- Imatge de les
temperatures de l'hemisferi meridional de Mart obtinguda el dia 31.10.2001 per la nau Mars Odyssey (font: Jet Propulsion Laboratory - NASA)
-
El satèl·lit jupiterià Cal·listo: fotografia de la sonda Galileu del dia 22.08.2001 (font: Jet Propulsion Laboratory i NASA's Galileo)


inici pàgina
tornar a la pàgina principal


Podeu contactar amb nosaltres a: editor@cienciesnaturals.com


© 2000-04 Xavier Varela